AKTIVNOSTI

Spilja Biserujka

Spilja Biserujka se nalazi pored sela Rudine, na sjevernoj strani otoka Krka. Duga je 110 metara, temperatura u njoj je uvijek između 10' i 13' C, a vlažnost zraka 80%. Spilja je prvi puta otvorena za posjetitelje krajem 19. st., nakon što su pokušaji mnogih pustolova da pronađu blago koje su navodno tamo sakrili gusari iz Senja, propali. Otovrena je u srpnju i kolovozu 10:00-19:00, lipnju i rujnu 10:00-17:00, travnju, svibnju, listopadu i studenom 10:00-15:00.

 

Jahanje

Škola jahanja nalazi se uz glavnu otočku magistralu, između Omišlja i Njivica. Konji su mirni, pa i početnici i djeca mogu bez straha jahati.

 

Soline - zdravo, ali neugodnog mirisa

Ovo je poznato blato koje lječi bolove u kostima! Na plaži se nalaze dva kanala s crno-zelenim blatom neugodnog mirisa. Samo ugazite u kanal i iskopajte blato kojim ċete se namazati. Osjeċat ċete se bolje, zdravije, mlađe!

 

Izleti brodom

Kad vam dojadi plaža, odšetajte do gradske luke i izaberite jedan od mnogobrojnih izleta brodom. Stari brodovi polako ċe vas povesti uz obalu i do susjednih otoka. tradicionalno i romantično, ali i zabavno. To su jednodnevni izleti, koje agenti katkad reklamiraju po plažama. Nudit ċe vam prospekte i pozivati vas da im se pridružite, ali neċe biti agresivni niti ċe tražiti da platite unaprijed. Samo se predbilježite i pojavite na brodu u dogovoreno vrijeme!

 

Ronjenje s bocama

Podmorje oko Krka skriva lijepe podzemne krajolike, koji su razlog što na otoku postoji puno škola ronjenja. U školama se može unajmiti oprema.

Za više informacija i kontakte posjetite ovu web stranicu:
http://www.krk.hr/english/sport.htm

Tenis
Za više informacija i kontakte posjetite ovu web stranicu:
http://www.krk.hr/english/sport.htm

Škola jedrenja
Za više informacija i kontakte posjetite ovu web stranicu:
http://www.krk.hr/english/sport.htm

 

Wakeboarding

Ako ste ovisnik o adrenalinu, ovo je sport za vas.

Ski-vučnica u Puntu pruža kompletnu uslugu - možete unajmiti opremu i odijelo, a ako to nikad prije niste probali, instructor ċe vam biti pri ruci. Samo se opustite i uživajte u vožnji!

Za više informacija i kontakte posjetite ovu web stranicu:

http://www.wakeboarder.hr/English/index.htm

 

 

PLA®E

Baška - izvan sezone

Ako možete, dođite u predsezoni i posezoni! Na vrhuncu sezone (kasni srpanj i kolovoz) plaža je pretrpana i neċete moċi doživjeti izuzetnu atmosferu koju ovo mjesto nudi.

 

 

Stara Baška

Još jedna predivna plaža, među mnogima koje se mogu naċi na ovom otoku. Ovoga puta, to je jedna od uvala pored Stare Baške, do koje se može doċi samo čamcem.

 

Uživanje u blatu - Soline

Plaža u zaljevu Soline je pješčana, s izvorima blata koje je, navodno, dobro za razne vrste boljki, za zglobove i kožu.

 

Restorani

Svježa riba, škampi, školjke i ostali plodovi mora sastavni su dio gastronomske ponude na otoku. Jela se pripremaju s krčkim maslinovim uljem odlične kvalitete. Kušajte jela od lokalne vrste tjestenine zvane "šurlice", njoke i makarone, s raznim vrstama umaka. Na cijeni je i krčka janjetina i krčki ovčji sir.

 
Na otoku su desetine restorana u kojima možete kušati lokalne specijalitete, ali koji nude i međunarodnu kuhinju. Krčani su ponosni na nadaleko poznato otočko vino kontroliranog prodrijetla iz vinograda u okolici grada Vrbnika, Vrbničku žlahtinu. U Vrbniku možete kupiti vino izravno od proizvođača!  
Slastičarnice Sladoledi na Krku su odlični, a slastičarnice mnogobrojne. Ne okljevajte, odlične su kvalitete!  
Kafiċi Uživajte ispijajuċi svoje ledeno osvježavajuċe piċe!